Razgovori o Kosmetu

Vučić 15. septembra u Moskvi sa Putinom  

  • 09.08.2018. 09:53

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se 15. septembra u Moskvi sa predsjednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom, a centralna tema razgovora biće rješavanje kosmetskog pitanja, pišu "Večernje novosti".

List navodi da će se Vučić, prije ovog susreta, još jednom u Briselu sastati sa predsjednikom privremenih institucija u Prištini Hašimom Tačijem, na rundi dijaloga na visokom nivou koja bi, prema kalendaru evropskih posrednika, trebalo da bude održana u prvoj nedjelji septembra. 

Tokom posljednjeg susreta Vučića i Putina u Moskvi 8. maja najavljeno je da će Rusija na aktivan način pratiti sadržaje razgovora Beograda i Prištine, a posebno uticaj međunarodnog faktora na to pitanje, te da će pravovremeno reagovati. 

Vučić je tada naglasio da je nemoguće dobiti bilo kakvo rješenje za Kosmet bez saglasnosti Rusije u UN. 

Susret dvojice zvaničnika sljedećeg meseca biće njihov 13. zvanični sastanak i treći otkako je Vučić izabran za predsjednika države. 

Ranije je najavljeno da bi Putin u Srbiju trebalo da dođe u novembru. 

Tokom septembra, diplomatski razgovori o konačnom rješenju pitanja Kosmeta biće intenzivirani "na svim meridijanima", pa će tako Vučić, poslije Moskve, otputovati u Kinu na poziv kineskog predsjednika Si Đinpinga, gdje će biti gost na Svjetskom ekonomskom forumu, takozvanom ljetnjem Davosu, koji se od 18. do 20. septembra održava u kineskom gradu Tjanđinu. 

Nedjelju dana kasnije, Vučić će o Kosmetu i drugim važnim temama razgovarati sa mnogobrojnim svjetskim zvaničnicima koji budu došli na Generalnu skupštinu UN. 

Vučić će u SAD boraviti od 24. do 28. septembra, i tom prilikom trebalo bi da se vidi sa američkim predsjednikom Donaldom Trampom. 

U prvoj polovini septembra u Srbiju će doći visoki zvaničnik SAD zadužen za jedan od ekonomskih resora američke administracije. Riječ je o bliskom saradniku Trampa, a osim privredne saradnje, kako se očekuje, u razgovorima sa srpskim zvaničnicima "na stolu" će biti i niz političkih tema. 

One će prvenstveno biti posvećene rješavanju kosmetskog pitanja, za koje iz Vašingtona posljednjih nedjelja stižu signali da je "kompromis moguć". 

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Насљедници (Р) (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота.

  • 17:50 Емисија: На ивици терена (Р)

    Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.

  • 18:20 Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

    ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.