Predsjednik Srbije

Vučić najavio: Razgovaraću s Putinom u nedjelju

  • Извор: СРНА
  • 26.05.2022. 12:15

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će u nedjelju, 29. maja, razgovarati sa predsjednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom, dodajući da će to biti odgovoran i ozbiljan razgovor.

"Razgovaraćemo o daljoj saradnji Srbije i Rusije, gasnom ugovoru i svim drugim pitanjima", rekao je Vučić u obraćanju novinarima nakon obilaska radova na obilaznici oko Beograda.

Govoreći o uvođenju sankcija Rusiji, on je poručio da se politika Srbije ne mijenja već 90 dana uprkos pritiscima i najavama da će do toga doći.

"Mi smo jedina zemlja u Evropi koja vodi pravičnu politiku, usklađenu sa našim nacionalnim interesima i međunarodnim javnim pravom", rekao je Vučić.

Reagujući na tvrdnje pojedinih opozicionih političara da je 1994. godine učestvovao u uvođenju sankcija Republici Srpskoj, Vučić je poručio da je u pitanju velika laž pošto je tada bio u opoziciji i, kako kaže, žestoko se protivio sankcijama srpskom narodu.

Komentarišući nastavak kampanje u Hrvatskoj protiv Srbije zbog podizanja optužnica protiv četvorice visokih oficira Hrvatske vojske i uvrede predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića na račun premijera Srbije Ane Brnabić, Vučić je rekao da oni koji napadaju na ličnoj osnovi na taj način mnogo više govore o sebi nego o onome na koga atakuju.

"Kad nastane histerija, tu argumenata nema. Ali, najvažnije je da se pokaže da ratni zločini ne smiju ostati nekažnjeni, tako da dreka, vika i slične stvari nisu bitne", ocijenio je Vučić.

On je istakao da nestašica hrane u Srbiji neće biti i da je intervencijom države stabilizovana nestašica šećera u prodavnicama, koju su, kako je objasnio, izazvali ljudi koji su mislili da u vremenu krize mogu da zarade ogroman novac.

"Njima će se baviti BIA i državni organi, a građani ne treba da brinu, jer će imati svega", poručio je Vučić.


  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

    'Емисија: Бизнис клуб

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.