Predsjednik Srbije

Vučić nakon maratonskog sastanka: Postignut nekakav dogovor

  • Извор: Агенције
  • 18.03.2023. 23:19

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je u Ohridu postignut “nekakav” dogovor.

“Danas je bio dan u kome je trebalo da dogovorimo implementacioni plan, postigli smo nekakav dogovor, i ja sam zadovoljan zbog toga”, rekao je predsjedik Srbije Aleksandar Vučić nakon sastanka u Ohridu.

“Evropski savjet će na putu koji neće trajati jedan dan precizirati koliko je ko uradio iz implelentacionog plana koji će morati da bude proširen. Ništa se neće riješiti danas”, rekao je Vučić.

“Kao prioritetna obaveza stavljeno je formiranje ZSO. Moram da kažem da sam zbog toga zaista zadovoljan, govori se o nestalim osobama, o donatorskim konferencijama. Plan će sigurno morati da se nadograđuje”, naveo je Vučić.

“Nisam ni danas potpisao ništa. Stavio sam do znanja šta su naše crvene linije. Nije bio nikakav dan D. Vjerujem da će Priština ispuniti formiranje ZSO, to je ovdje navedeno pod odmah. Sutra ću građanima predstaviti svaku tačku”, rekao je Vučić.

“Imali smo pristojan razgovor uprkos brojnim neslaganjima”, rekao je Vučić.

Na poziv evropskog šefa diplomatije, u Ohridu se razgovaralo o sporazumu o implementaciji evropskog prijedloga.

Podsjetimo, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da u Ohridu želi da razgovara o normalizaciji odnosa i o tome da Srbi i Albanci mogu normalno da razgovaraju i ponovio da ništa neće potpisati.

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм