Predsjednik Srbije

Vučić: Nećemo ćutati o ubistvima srpske djece, niti ustuknuti pred prijetnjama Hrvatske

  • Извор: СРНА
  • 25.05.2022. 13:46

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da Srbija neće pristati da ćuti o ubijanju srpske djece, niti će ustuknuti pred prijetnjama Zagreba da će blokirati evropski put Srbije ako nastavi da procesuira odgovorne za ratne zločine nad Srbima tokom rata u Hrvatskoj.

Odgovarajući na pitanja novinara poslije panela o budućnosti zapadnog Balkana na Svjetskom ekonomskom forumu u Davosu, Vučić je rekao da je očigledno da Hrvati, poput nekih u EU, misle da zbog evropskog puta Srbije imaju pravo da određuju srpskim zvaničnicima šta smiju i mogu da kažu i da mijenjaju stavove prema njihovim potrebama.

"Taman kao što (Hrvati) zabranjuju Fincima i Šveđanima ulazak u NATO, a vidjećemo kako će to zabraniti, tako će i nama zabraniti da uđemo u EU", rekao je Vučić.

On je istakao da Hrvati i drugi zaboravljaju da su najteži zločini nad Srbima u proteklom ratu počinjeni u Hrvatskoj, dodajući da je problem u tome što Hrvati nisu u stanju da govore o zločinima koje su počinili pripadnici njihovog naroda.

"O tome svjedoči i zahtjev HAZU da se spriječi priča o 'jasenovačkom mitu', a to nije nikakav mit već užasna tragedija srpskog naroda, Jevreja i Roma, s tim što su Srbi najviše postradali u Jasenovcu, i to tako da su time bili zgroženi i njemački nacisti", ukazao je Vučić.

On je poručio da ga iživljavanje hrvatskih medija i negativni tekstovi o njemu ne dotiču, naglasivši da Srbija i on kao njen predsjednik nikada neće odustati od zahtjeva da bude zadovoljena pravda za ubijenu srpsku djecu u izbjegličkoj koloni tokom "Oluje" 1995. godine.

Тагови:
  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Аутошоп магазин (Р)

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 12:40 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.