Предсједник Србије

Вучић: Неки већ покушали да заврше ствари у Савјету Европе о Косову, али је спријечено

  • Извор: СРНА
  • 06.04.2024. 13:48

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је да су неки већ покушали да заврше ствари у Савјету Европе у вези са захтјевом самопроглашеног Косова да уђе у ту организацију, али да је интервенцијом двије земље то спријечено.

"Јуче су већ неки покушали, прије одлуке Парламентарне скупштине Савјета Европе, да заврше ствари у Савјету Европе, али захваљујући интервенцији две земље то се није догодило. Хоћу само да кажем да се та борба наставља и да ће трајати", рекао је Вучић новинарима у Земуну.

Он је навео да је пред Србијом много посла и да већ сутра путује у Париз гдје ће имати важне састанке по питању Савјета Европе и УН.

Србија настоји да спријечи пријем самопроглашеног Косова у Савјет Европе, као и резолуцију о Сребреници у УН.

Додик и Вучић обишли јединице Ратног ваздухопловства и ПВО; Војна моћ Србије важна за Српску

Додик и Вучић обишли јединице Ратног ваздухопловства и ПВО; Војна моћ Србије важна за Српску

"У неким стварима је позиција боља, а у неким тежа, али потребно нам је јединство. Пред нама нису лаки дани, од Приштине у Савјету Европе, до великих притисака на регион", рекао је Вучић.

Парламентарна скупштина Савјета Европе требало би да гласа о пријему самопроглашеног Косова у Савјет Европе 16. априла, а финална одлука очекује се на састанку Комитета министара Савјета Европе 16. маја.

Вучић, који је и члан Председништва СНС-а, данас је у Земуну дао потпис подршке листи коалиције око СНС-а за предстојеће београдске изборе, истичући да је важно наставити развојне пројекте у Београду.

Вучић: Инсистирање на резолуцији о Сребреници због правних посљедица

Вучић: Инсистирање на резолуцији о Сребреници због правних посљедица

"Београд данас и Београд прије 10 година је небо и земља, од `Икее` до Џејмија Оливера, од затворених до изузетно посећених музеја, од изубљеног уметничког блага до враћања из свијета свега онога што Србији припада. Београд мора да настави снажним кораком велике метрополе и да иде напред", рекао је Вучић.

Он је навео да ће сљедећи парламентарни избори бити 2027. године када и предсједнички, а 2028. ће бити одржани нови београдски избори.

"Земља мора да се развија. То није питање партијских разлика, већ да ли можемо да урадимо нешто за нашу земљу. Београд мора да буде на добром путу, он је мотор развоја. Имамо сјајне пројекте од `Експа` до метроа, обилазнице, болница, домова здравља, Београда на води, музеја. То су пресудни чиниоци да би земља ишла напред", поручио је Вучић.

Он је рекао да ће се листа СНС-а и коалиционих партнера за изборе у Београду звати "Александар Вучић - Београд сутра".

Пратите нас и путем Вибера

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    ''Колико знате о онима који живе под будним оком јавности?Знате ли о чему маштају, шта су све прошли, у чему уживају, шта раде када су потпуно сами? Које тајне су спремни да открију? Колико су спремни да се оголе?

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:45 Серија: Ко те шиша (12+)

    Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.