Предсједник Србије

Вучић: Нисам оптимистичан по питању резолуције о Сребреници

  • Извор: Агенције
  • 24.04.2024. 18:20

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је данас у Њујорку да је током данашњих разговора са земљама азијско-пацифичког региона објаснио све разлоге због чега је Србија против усвајања резолуције о Сребреници и да су многе земље то разумјеле и говориле да би требало да се усагласе ставови, али да одлагање не зависи од Србије.

"Наставићемо борбу, има резултата али је тешко, мали смо за најмоћније силе, али истину не можете да побиједите силом и за нас то значи", рекао је Вучић, преноси Танјуг.

Он је рекао и да није оптимистичан по питању тога да ће успјети да спријечи изгласавање Резолуције о Сребреници, али да га то неће спријечити да настави да се бори.

Вучић: Бошњаци немају сагласност за оно што раде унутар БиХ

Вучић: Бошњаци немају сагласност за оно што раде унутар БиХ

"Знао сам то од почетка, да је то готово немогућа мисија, али то не значи да смијете да се не борите. Оно што ви чувате и браните и оно на шта  сте се заклели свом народу и грађанима, то је светиња и за нас најважније, а не страх пред силом и снагом оних који су много већи и јачи он нас", рекао је Вучић у изјави новинарима у Њујорку гдје је присуствовао сједници Савјета безбједности УН о Косову.

Он је нагласио да су са свима разговарали и објаснили ситуацију.

"Ја морам да вам кажем да у свим групама постоји огромна резервисаност према поступку и многи наши пријатељи из исламских земаља, чак и када гласају за, није им драго, јер им је јасно да повређују пријатеља", рекао је Вучић и додао и да су и по том питању много тога урадили и подигли углед Србије.

Вучић: Херојски успјех ако буде велики број уздржаних на гласању о резолуцији

Вучић: Херојски успјех ако буде велики број уздржаних на гласању о резолуцији

"Видимо да је на мале земље притисак уочљивији и снажнији. Ми смо мали и није лако да се томе супротставимо. Велики смо посао урадили у УН. Имали смо састанак са представником Бразила, сада са Гутерешом, са специјалним савјетником УН за питање геноцида, са још пет, шест европских земаља које бар можемо да питамо да не буду против нас", рекао је Вучић новинарима.

Пратите нас и путем Вибера