Predsjednik Srbije

Vučić: Nova lista inovativnih lijekova, najveća ulaganja do sada

  • Извор: Танјуг
  • 19.02.2022. 20:36

Predsjednik Aleksandar Vučić najavio je večeras da će biti objavljena nova lista inovativnih lijekova, navodeći da će do sada u liječenje nekih od najozbiljnih oboljenja biti uloženo čak 53 miliona evra, što je dvostruko više nego 2020. godine, kada je najviše novca bilo uloženo.

"Imam jednu ekskluzivnu vijest, posebno za ljude koji boluju od dijabetesa, hepatitisa C, eventualno raka dojke ili raka debelog creva, ili nekog drugog malignog oboljenja - ove godine, sada idemo sa novom listom inovativnih lijekova i to sa do sada sa najvećom sumom novca koju ulažemo", rekao je Vučić u intervjuu za Tanjug.

On je iznio podatak da je u tu svrhu do sada najviše bilo uloženo 2020. godine i to oko 23 miliona evra.

Sada su ta ulaganja 53 miliona evra, što je više nego dvostruko više, naglasio je Vučić.

"To je nevjerovatna suma novca i mislim da će biti svi koji boluju od tih bolesti biti ohrabreni, jer će dobiti negu kao u najrazvijenijim zemaljama svijeta", rekao je Vučić.

Тагови:
  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    ''Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?