Predsjednik Srbije

Vučić o napadu: Dječak je bio odličan učenik, svi su ga izbjegavali

  • Извор: АТВ
  • 03.05.2023. 18:15

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić održava vanrednu konferenciju za novinare nakon što je danas, u beogradskoj osnovnoj školi Vladislav Ribnikar ubijeno osam đaka i pripadnik obezbjeđenja.

Za ubistvo se sumnjiči K. K. (13), učenik 7. razreda te osnovne škole.

Vučić je, nakon minuta ćutanja, rekao da je ovo za Srbiju jedan od najtežih dana u savremenoj istoriji.

"Izražavam saučešće porodicama, roditeljima, braći, sestrama, dekama i bakama ubijene djece. Djeci, porodici ubijenog radnika obezbjeđenja. Srbija je u tuzi ujedinjena, ta tuga je tolika da je ne pamtimo... Ali, kada smo u tuzi ujedinjeni moramo da sagledavamo uzroke i odgovornost svakog od nas, da tražimo rješenja da nam se ovako nešto, ma koliko bilo nepredvidivo i neočekivano, nikad više ne ponovi", rekao je Vučić.


Ministar odgovorio na pitanje da li je napadač bio žrtva vršnjačkog nasilja

Ministar odgovorio na pitanje da li je napadač bio žrtva vršnjačkog nasilja

Predsjednik Vučić je rekao da ni on, niti bilo ko nije žurio danas sa izjavama jer su željeli da sagledaju gdje je sve sistem pogriješio.

"Sve to i gdje leži odgovornost svakog od nas, jer djecu roditeljima da vratimo ne možemo", rekao je Vučić sa suzama u očima.

Kako je rekao, dečak osumnjičen za zločin se nalazi na posebnom mjestu.

"Biće smješten u posebnom dijelu klinike za neuropsihijatriju. Njegov otac je, kao vlasnik oružja koje je očigledno nepropisno držao i čuvao, iako je imao sve neophodne dozvole, uhapšen", rekao je Vučić.

On je rekao kruže mnoge neprovjerene i lažne informacije.

"Dužan sam kao predsjednik da govorim o stvarnim uzrocima i odgovornosti".

Vučić je rekao da je nedavno učenik prebačen u drugo odjeljenje.


Poznato gdje se nalazi dječak koji je izvršio masakr

Poznato gdje se nalazi dječak koji je izvršio masakr

"On je tražio premještaj u drugi razred. Bio je najbolji učenik i svi su ga izbjegavali. Tada je prebačen u sedmi 2 gdje je imao trojicu drugara. U tom novog razredu niko nije htio da ga prihvati i zbog toga se odlučio na svoj čin".

Vučić je rekao da se zločin dogodio u jednoj od najboljih škola. Čovjek iz obezbjeđenja, koji je ubijen, razmjeniivao je i poruke sa ubicom i volio ga je, reako je Vučić.

„Ovi ljudi su dobrostojeći,  kao i roditelji ostale djece u ovoj školi. Riječ je o ljudima koji su uzorni, krem de la krem našeg društva. Otac ubice je napravio jedan prekršaj u životu, uzoran ljekar. Dječak je u svojoj izjavi pokazao da je planirao sve, on je to na čudan način objasnio, što ne možete da objasnite nikome od onih koji su izgubili djecu“, izajvio je Vučić.

On je rekao da je maloljetnik K.K. bio tri puta u streljani sa ocem i da je, po sopstvenom priznanju, bio je dobar strijelac.

Podsjetimo, kako je ranije saopšteno, osumnjičeni za masakr je detaljno planirao zločin. Prema riječima načelnika PU za grad Beograd Veselina Milića, K. K. mesec dana planirao ubistvo, a u njegovoj sobi na stolu policija je pronašla spisak đaka i skicu.

U napadu je ranjeno još sedam osoba, među kojima i nastavnica istorije. Lekari se bore za njen i život jedne 13-godišnje devojčice, koja je zadobila prostrelnu ranu u predelu glave.


Kćerka čuvenog srpskog odbojkaša ubijena u masakru u školi na Vračaru

Kćerka čuvenog srpskog odbojkaša ubijena u masakru u školi na Vračaru

K. K. je uzeo pištolj od svog oca, koji je u međuvremenu uhapšen. Osumnjičeni za masakr je osim oružja kod sebe imao i četiri Molotovljeva koktela. On neće krivično odgovarati jer još nema 14 godina.

Pratite nas i putem Vibera

Тагови:
  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (Р) (12+)

    Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Емисија: На ивици терена (Р)

    Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.

  • 18:20 Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

    ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.