Predsjednik Srbije

Vučić: "Oluja" najveće etničko čišćenje od Drugog svjetskog rata na evropskom tlu

  • Извор: АТВ
  • 04.08.2022. 21:34

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, rekao je večeras u Novom Sadu da je "Oluja" najveće etničko čišćenje od Drugog svjetskog rata na evropskom tlu.

- Devetu godinu kako na ovakav način obilježavamo pogrom, težak zločin i najveće etničko čišćenje poslije Drugog svjetskog rata. Dva su razloga zbog kojih smo danas ovdje. Prvi je tuga, zbog ubijene djece, žena, straca, 250.000 prognanih. Drugi je da bi se ta svjedočenja čula - kazao je Vučić.

Predsjednik Srbije ističe da smo sopstvenom narodu nametnuli osjećaj krivice zbog 18 godina zanemarivanja sjećanja na srpsko stradanje.

- Radili smo to gotovo čitavo punoljetstvo, 18 godina i nije nam bilo bolje od toga. Natovarili smo sopstvenom narodu vječni osjećaj krivice, oravdali smo svaki zločin. Čak su nam i mijenjali ime, nazivali nas "hrvatskim Srbima", "bosanskim Srbima", "kosovskim Srbima", a mi smo samo Srbi i razlike među nama nema. To što živimo u različitim državama, ne znači da pripadamo različitim narodima - istakao je Vučić te dodao:

- Reći ću danas da je to vrijeme završeno i da nema više ćutanja, najsvetija je obaveza od koje nećemo odustati - dodao je Vučić.