Predsjednik Srbije

Vučić: Pozivamo građane 26. maja na najveći skup ikada u Srbiji

  • Извор: Агенције
  • 09.05.2023. 22:10

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se večeras građanima povodom tragičnih događaja prethodne nedjelje. Pozvao je građane Srbije na skup 26. maja u Beogradu, kako je rekao odbranu slobodarskih, demokratskih vrijednosti.

- Poštovani građani Srbije, tuga, žalost i bol u Srbiji ne prolaze. Tuga za izgubljenom djecom, žal za izgubljenim ljudima, divnim ljudima koji nikakvu krivicu nisu imali. Mi smo poslije teškog udarca morali da pokrenemo akciju i samo danas prikupili smo gotovo 3.000 komada naoružanja i pokazali da ćemo biti u stanju da se borimo za mir, da sačuvamo ljudske živote i da promijenimo mnogo toga - naveo je Vučić u video poruci.

Istakao je da je pokazana dobra volja i prema političkim protivnicima koji su na brutalan način zloupotrebili tragediju i u toku dana žalosti zakazivali svoje političke skupove.

- Oni su napravljeni sa jedinim ciljem da primene nasilje i da se nasilnim putem dočepaju vlasti. Nisu to ni krili, samo su pokazali svima svoje lice o kojem smo, ne tako rijetko, nekada govorili. Bez obzira na sve opet smo rekli da stojimo na raspolaganju, da smo spremni da razgovaramo o velikim i važnim promjenama u državi. Nisu htjeli da nas čuju, nisu htjeli da slušaju zato što misle da je trenutak da i bez izbora i bez ikakve volje naroda na silu dođu do vlasti, znajući da ih ljudi u Srbiji nikada nisu htjeli i nikada neće htjeti - rekao je Vučić.

Kako je rekao, spreman je da razgovara o svim temama, od medija, rijalitija, učešća policije, podnošenja otavki i različitih funkcionera u Narodnoj skupštini Srbije, te pozvao građane da 26. maja učestvuju na velikom događaju u Beogradu.

- Ništa od toga nije bilo dovoljno i neće biti dovoljno. Јedini njihov cilj je da se na silu preuzme vlast i da se Srbija uvede u haos, nestabilnost, nemire i nerede. Upravo zato, mi smo se večeras dogovorili i pozivamo sve građane Srbije da 26. maja, dan uoči velikih i važnih odluka za Srbiju pozovemo ljude u odbranu slobodarskih, demokratskih vrijednosti naše Srbije da dođu na najveći skup ikada održan u Srbiji. Održaćemo ga ispred Narodne skupštine ili na Trgu Republike u Beogradu 26. u poslijepodnevnim satima. Pozivamo sve ljude koji žele dobro Srbiji, koji žele da sačuvamo Srbiju, da je odbranimo od onih koji bi da je uruše i da je unište po svaku cijenu i da pokažemo na miran, dostojanstven, ponosan i demokratski način da Srbiju niko ne može da oduzme njenim građanima. Živjela Srbija, videćemo se 26. maja na platou ispred Narodne skupštine - zaključio je Vučić.