Ministar unutrašnjih poslova Srbije

Vulin: Politika EU okreće Srbiju protiv sebe

  • Извор: СРНА
  • 23.08.2022. 17:47

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da nikada ne može da uradi protiv EU onoliko koliko to čini politika Unije prema Srbiji.

Vulin je, reagujući na komentar izvjestioca Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimira Bilčika na njegovu posjetu Rusiji, odgovorio da ne zna šta Bilčik vidi u tome, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Srbije.

"Ali, znam da ništa nije vidio u posjeti ministra Mađarske (Petera) Sijarta, premijera Austrije (Karla) Nehamera, a da još manje vidi i čuje razgovore predsjednika (Francuske Emanuela) Makrona sa predsednikom (Rusije Vladimirom) Putinom", naveo je Vulin.

On je dodao da Bilčik nije primijetio ni posjete saudijskih zvaničnika, pa ni razgovor šeika Bin Zajeda sa predsjednikom Putinom.

"Biće da je licemerje dijagnoza Bilčikovog selektivnog vida", ocijenio je Vulin.

Prema njegovim riječima, Rusija nije od Srbije tražila ni da prizna lažnu državu Kosovo, ni da se odrekne Republike Srpske, a ni da Srbija bilo kome uvede sankcije i da njene sukobe prihvati kao svoje, a to, kako je naveo, teško može da se kaže za EU.

"Nisu moje poruke antievropske. Takve su poruke u kojima se od Srbije traži da u zamjenu za približavanje članstvu u EU odustane od gonjenja ratnih zločinaca, ubica srpske djece, da prizna lažnu državu Kosovo i uvede sankcije Ruskoj Federaciji, kroz istoriju često jedinoj dosljednoj saveznici Srbije", zaključio je Vulin.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)