Србија

Вулин: Србима нико није поклонио мјесто у антихитлеровској коалицији

  • Извор: СРНА
  • 09.05.2024. 09:18

Потпредсједник Владе Србије Александар Вулин честитао је Дан побједе над фашизмом и истакао да Србија данас слави тај празник зато што Србима мјесто у антихитлеровској коалицији нико није поклонио.

Вулин је истакао да су Срби били и остали антифашисти и једини народ у читвој Европи који није послао ниједног војника под Стаљинград.

"Зато је 9. мај у Србији Дан победе над фашизмом. Ми га славимо као Дан победе, наше победе", поручио је Вулин.

Он је у честитки указао да су се називи држава и војски мијењали, али Срби нису.


Ким Џонг Ун: Москва ће побиједити дрскост империјалиста

Ким Џонг Ун: Москва ће побиједити дрскост империјалиста

"Не мењамо историју, не мењамо уверења и не мењамо име празника", нагласио је Вулин, честитајући празник свим слободним народима.

Дан побједе над фашизмом обиљежава се 9. маја у знак сјећања на тај дан 1945. године када је ступила на снагу безусловна капитулација нацистичке Њемачке, чиме је завршен Други свјетски рат у Европи, који је у историји човјечанства био најмасовнији, а по броју људских жртава најстравичнији сукоб у којем је погинуло око 60 милиона људи.

Српски народ био је предводник борбе против фашизма на простору бивше Југославије и поднио највеће губитке, а Совјетски Савез дао је највећи допринос у сламању фашизма.


Цвијановић: Српски народ дао немјерљив допринос у сламању фашизма

Цвијановић: Српски народ дао немјерљив допринос у сламању фашизма

Бивша Југославија, која је тада и кроз историју била на страни савезника, имала је највеће губитке који се, према државној комисији бивше СФРЈ, процјењују на 1,7 милиона људи. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм