Сјеверна Кореја

Ким Џонг Ун: Москва ће побиједити дрскост империјалиста

  • Извор: СРНА
  • 09.05.2024. 09:13

Сјевернокорејски лидер Ким Џонг Ун упутио је честитку руском предсједнику Владимиру Путину поводом Дана побједе 9. маја, истичући борбу Русије да одбрани свој суверенитет и осигура мир и безбједност у региону.

"Руски народ данас под вашим руководством успјешно преноси поносну издржљивост побједничке ратне генерације одлучно се упуштајући у праведну борбу за одбрану суверенитета земље од опаких изазова и пријетњи непријатељских снага и у обезбјеђивање регионалног мира и безбједности", навео је Ким у поруци, коју је пренијела сјевернокорејска државна новинска агенција КЦНА.

Ким је упутио "срдачне честитке и другарски поздрав" Путину и руском народу поводом 79. годишњице побједе у Великом отаџбинском рату, дијелу Другог свјетског рата који је Совјетски Савез водио од 1941-1945.


Цвијановић: Српски народ дао немјерљив допринос у сламању фашизма

Цвијановић: Српски народ дао немјерљив допринос у сламању фашизма

"Руски народ је кроз Други свјетски рат показао да било која агресорска група која покушава да доминира и потчини свијет никада не може избјећи уништење суочена са снагом правде која гори патриотизмом и вољом за уништењем непријатеља. Руски подвизи за побједу у рату сијају као непромјенљива истина упркос свим врстама реакционарског искривљавања историје", наводи се у поруци.

Ким је изразио наду да ће Русија побиједити "хегемонистичку политику и дрскост империјалиста помоћу моћне државе и да ће изградити праведан и миран мултиполарни свијет".


Свједоци урушавања рингишпила: Чули су се јауци...

Свједоци урушавања рингишпила: Чули су се јауци...

Дан побједе је велики руски празник којим се обиљежава совјетска победа над нацистичком Њемачком 1945. године. Сваке године у мају на Црвеном тргу у центру Москве, као и у другим градовима Русије, одржава се парада војних лица и војне опреме у част сјећања на совјетске грађане који су погинули током Другог свјетског рата.

Пратите нас и путем Вибера

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм