Ministar unutrašnjih poslova Srbije

Vulin: Srpsko-ruski humanitarni centar opravdao svrhu

  • Извор: СРНА
  • 29.04.2022. 16:57

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin ocijenio je danas da je Srpsko-ruski humanitarni centar u Nišu svojim radom i djelovanjem opravdao svrhu postojanja, iako je mnogo puta napadan i zloupotrebljavan za političku borbu protiv Srbije i Rusije.

Vulin je povodom decenije postojanja centra, putem video-veze razgovarao sa vršiocem dužnosti ministra za civilnu zaštitu, vanredne situacije i otklanjanje posljedica elementarnih nepogoda Rusije Aleksandrom Čuprijanom, kojem je zahvalio za pomoć i podršku koju je Srbija dobijala od tog ministarstva.

- Srpsko-ruski humanitarni centar je svoj pun smisao postojanja pokazao kada je Srbiji i srpskom narodu bilo najteže i 2014. godine, za vrijeme katastrofalnih poplava, ali i za vrijeme pandemije virusa korona - istakao je Vulin.

On je ukazao da su, zahvaljujući postojanju tog centra, tokom elementarnih nepogoda spaseni životi mnogih građana Srbije, kao i njihova imovina, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

Vulin je još jednom zahvalio Ruskoj Federaciji za principijelan stav po pitanju suvereniteta i integriteta Srbije.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije je Čuprijanu i svim pripadnicima ruskog Ministarstva za civilnu zaštitu, vanredne situacije i otklanjanje posljedica elementarnih nepogoda uputio izraze saosjećanja i podrške povodom Dana sjećanja na službenike koji su poginuli na dužnosti.

- Svi pripadnici MČS-a koji su svoj život izgubili da bi spasili tuđi, zaslužuju dubok naklon i poštovanje. Baš tako je /u septembru prošle godine/ svoj život izgubio i ministar Јevgenij Ziničev, štiteći život drugog čovjeka - poručio je Vulin.

Čuprijan je istakao da će ministarstvo na čijem je čelu nastaviti da razvija i unapređuje Srpsko-rusko humanitarni centar i da je uvijek spremno da podijeli iskustva od interesa za srpsku stranu.

- Ruska Federacija će, kao i do sada, uvijek biti spremna da pruži pomoć i podršku Srbiji u slučaju vanrednih situacija - istakao je Čuprijan.


  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.

  • 19:52 Без коментара

    Кратка, динамична и занимљива емисија која окупља и износи видео снимке необичних и несвакидашњих призора и догађаја из цијелог свијета.

  • 19:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 20:00 Лутрија РС, Лото

    Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.

  • 20:10 Емисија: Прича се

    Политичка, дебатна емисија доноси широк избор актуелних тема, супротстављених ставова, различитих углова, чињеница и реплика.

  • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)