Beograd

Zaboravila da prijavi ogrlicu od 11.500 evra

  • 19.04.2021. 15:43

Na beogradskom aerodromu carinici su pronašli ogrlicu vrijednu gotovo 11.500 evra kod jedne putnice iz Ljubljane, koja je kao razlog za neprijavljivanje ove dragocjenosti navela "nemirno slijetanje aviona".

Putnica je rekla da je zbog toga bila rasijana kada je trebala da se odluči za odgovarajući kontrolni prolaz, te da je tako praktično "zalutala" u zeleni prolaz koji je namijenjen putnicima koji nemaju ništa da prijave, saopšteno je danas iz Uprave carina Srbije.

Dežurni službenici su detaljno pregledali prtljag i u njemu zatekli kutiju brendiranog nakita "Burato Đojeli" sa pratećom dokumentacijom - originalnim sertifikatom, kao i papirima za vraćanje poreza izdatim u Italiji.

Pošto je kutija bila prazna, carinici su pregledali putnicu i zlatnu ogrlicu zatekli na njenom vratu.

Protiv putnice, koja je iz Ljubljane u Beograd sletjela u petak, 16. aprila, pokrenut je prekršajni postupak, a ogrlica je privremeno zadržana do njegovog okončanja.

Putnici imaju pravo u Srbiju da unesu i vrednije stvari, ali moraju da ih prijave i za njih plate uvozne dažbine.

Roba čija vrijednost ne prelazi 3.000 evra može biti ocarinjena na samom prelazu uz jedinstvenu stopu carine od 10 odsto, dok se ona vrednija carini u redovnom carinskom postupku. 

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Народ прича

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.