Pirot

Zapalio bivšoj ženi kuću, priznao, pa pušten na slobodu

  • Извор: Блиц
  • 18.11.2021. 19:29

Prijavila sam bivšeg supruga da me proganja i prijeti ubistvom, protom ga je i unuka prijavila. Dobio je zabranu prilaska, a onda mi je poslije nekoliko dana zapalio kuću i trenutno je na slobodi kaže Slađana Damjanović (62) iz sela Petrovac kod Pirota.

Slađana Damjanović  se obratila, jer strahuje za svoj život. Kako  je ispričala, sa bivšim suprugom D. P. bila je pet godina u vanbračnoj vezi i pet godina u braku. Posljednjih godina on je počeo da pije i tada su krenuli njihovi problemi.

– Napustila sam ga u oktobru prošle godine, jer je počeo da pije i postao je agresivan. Gledao mi je u telefon, optuživao da imam ljubavnika, pravio scene. Nisam mogla da izdržim i razvela sam se. Kako živimo u komšiluku, on je nastavio da dolazi na kapiju, proganjao me je, insistirao da se pomirimo, ali naravno da nisam pristajala – priča Slađana Damnjanović.

Prijetio joj ubistvom

Navodi da bi joj bivši suprug prilazio na ulici, prijetio da će je ubiti ili zapaliti i da to nije govorio pred svjedocima nego kada bi je sreo samu.

– Govorio je “kada na kapiji vidiš katanac okrenut ka ulici, znaj da sam dolazio”. I onda bih kada se vratim kući tako zaticala katanac. Užasno sam se osjećala, bespomoćno – navodi ona.

Prije nedjelju dana Slađana je bila u Pirotu gdje čuva jednu staricu i odlučila je da tamo prenoći pošto je bio državni praznik.

– Kćerku te starice D. P. je zvao dva puta, u 8 i 11 uveče, vjerovatno zbog toga što je primijetio da se nisam vratila kući. Kada sam pogledala svoj telefon, vidjela sam 20 propuštenih poziva sa njegovog fiksnog broja, pretpostavila sam da je pijan – kaže ona.

Jeziva poruka

Kada se Slađana probudila sljedećeg jutra, u telefonu je vidjela mnogo propuštenih poziva i poruka, a onda ju je pozvala i kćerka i rekla da im je zapaljena porodična kuća.

– Odmah sam se spakovala i krenula nazad u Petrovac. Katanac je bio okrenut ka ulici, a u lancu je bilo ostavljeno cvijeće. Odmah sam znala da je D. P. podmetnuo požar i to sam rekla i policajcima – navodi Slađana Damnjanović.

Slučaj je prijavljen policiji koja je saslušala njenog bivšeg partnera D.P. koji je priznao da je on zapalio kuću, ali je odmah potom pušten na slobodu?!

– Ne znam kako je to moguće. Već sam ga prijavljivala za nasilje. Prijavljivala ga je i unuka. Veoma smo se plašile za bezbijednost. Poslije pretnji da će me ubiti i zapaliti, zapalio je kuću koja se vodi na moje kćerke, inspektor mi je rekao da je priznao zločin, a oni su ga pustili. Šta treba da uradi da bi ga zadržali u zatvoru? – pita se prestravljena žena.

Kako kaže, uništena joj je cijela kuća, sav inventar, namještaj, samo je jedna prostorija spašena.

Uhođenje

Prije dva dana, dok je s bratom iznosila namještaj iz spaljene kuće, D. P. je svo vrijeme šetao po ulici i posmatrao ih.

– U policiji su mi rekli: “Ako ti se približi, odmah zovi policiju”, odgovorila sam im: “Ako mi se približi, on će me ubiti”.

Blic je kontaktirao sud u Pirotu koji je 12. novembra donio rješenje kojim je produžena izrečena hitna mjera privremene zabrane D. P. da kontaktira žrtvu nasilja Slađanu Damnjanović i da joj prilazi 30 dana.

– Odluka Osnovnog suda u Pirotu ne može da bude preinačena od strane suda koji ju je i donio, ali može da bude prinačena u postupku po eventualnoj žalbi stranaka u postupku, a nadležan za odlučivanje po eventualnoj žalbi je Viši sud u Pirotu. U konkretnom slučaju do sada žalba nije izjavljena – stoji u dopisu koji je potpisala predsjednica Osnovnog suda u Pirotu.

Bez odgovora od nadležnih

Blic je u utorak stupio u kontakt sa Osnovnim tužilaštvom u Pirotu, kao i policijskom stanicom u ovom gradu kako bi nam pojasnili zbog čega je D. P. pušten na slobodu iako je priznao da je zapalio kuću svoje bivše supruge, te i da je ranije, u septembru ove godine u dva navrata prijavljivan za nasilje. Međutim, do zaključenja ovog broja, na mejlove koje smo im poslali po dogovoru sa njima, nama odgovori nisu dostavljeni, piše Blic.

Тагови:
  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Прича о озлоглашеном нарко босу, једном од најопаснијих и крволочнијих мафијаша.

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм