Novi Sad

Zapaljen vrtić, sobe i dječje stvari potpuno izgorjele

  • Извор: Б92
  • 25.08.2022. 11:50

Vrtić "Dunavski cvet" u novosadskom naselju Telep zapaljen je jutros oko tri sata nakon ponoći.

Pojedine sobe i dječje stvari su izgorjele, policija je obavila uviđaj i intenzivno traga za počiniocima a roditelji smatraju da su za ovo krivično djelo krivi "bijesni" maloljetnici i to, kako kažu, isti oni koji su prije oko nedjelju dana demolirali igralište u sklopu vrtića koje su roditelji samostalno napravili i opremili.

"Vrtić je renoviran prije nekoliko dana, krečilo se i sređivalo za početak nove školske godine. Preko raspusta su djeca bila baš u toj sobi koja je zapaljena. Sve je od gareži i dima, a ta soba je neupotrebljiva. Stvari dječije koje su po hodnicima, patofne, rančići, sve je izgorjelo. Dim se širio po cijelom vrtiću. Samo dvije sobe nisu uništene, koje nije dohvatio ni dim ni garež u kojima su trenutno djeca", izjavila je za NS uživo Dajana Miković iz Savjeta roditelja ovog vrtića, piše B92.

Ona smatra da su maloljetnici, uzrasta oko 15 godina, sa spoljne strane zapalili veliku gumu uzetu sa dječjeg igrališta, zatim je prebacili preko ograde do spoljnog zida vrtića. Vatra je zahvatila prozor i kompletno uništila sobe. Ostatak vrtića je uništen dimom i garežom.

"Pošto je trenutno raspust nema mnogo djece, ima prostora za sada za djecu. Čistačice i roditelji su se odmah angažovali da se vrtić očisti i sredi da se uđe u novu školsku godinu. Mi moramo da radimo, moramo da vidimo šta ćemo sa djecom. Veliki problem imamo sa tom djecom, koji se po Telepu predstavljaju kao članovi navijačke grupe, a pritom imaju 15 godina. Prošle nedelje su nam uništili igralište, preskočili ogradu i sve uništili. Nismo se nadali da će ovako izvršiti, jer smo sve govorili da su to dječiji nestašluci. Međutim, ovo sad već prelazi sve granice i to više nisu djeca. Ako si ti svjestan i spreman da tako nešto uradiš, onda si spreman da za tako nešto i odgovaraš", rekla je Dajana i dodala da su snimci sa nadzornih kamera predati policiji.

Тагови:
  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!