Голија

Зима се не предаје: Опет снијег у Србији

  • Извор: Агенције
  • 25.04.2024. 15:25

Снијег се овог априла дефинитивно не шали, а данас веје на врховима планине Голије.

У центру ове планине, на Одвраћеници може се рећи да је права зимска идила. Мjештани кажу да ту на великој надморској висини није падао само у августу, а није ријеткост да пола метра падне чак и у мају.

Они који су дошли да обиђу своје викендице, морали су да наложе ватру.


Срна прошетала бањалучким насељем

Срна прошетала бањалучким насељем

"Нема снијега за скијање, али свакако је прелијепо. Ипак надамо се да ће се прољеће опет вратити, јер су дани у ранијем периоду били прелијепи са високим температурама. Туристи су већ почели да долазе. Наши редовни гости су они домаћи. Из Ивањиве, Новог Пазара и Рашке, али нису ријеткост ни гости из региона. Смјештајни капацитети се шире и Одвраћеница постаје заиста занмљива туристичка дестинација", кажу за РИНУ мјештани Голије.

Они једногласно додају, да се ова планинска љепотица са правом може назвати једном од најљепших планина у Србији. Богата шумама и изворима чисте пијаће вода права је оаза нетакнуте природе.


Душевно заосталу особу снимали у сексу, осуђени на три и по мјесеца затвора

Душевно заосталу особу снимали у сексу, осуђени на три и по мјесеца затвора

"Оно што највише обилазе су видиковци. Имамо их пар у строгом центру, пружају погледе у даљине које остављају без даха. Пештер, Сјеница као на длану, у даљини Комови. Заиста је фасцинантно, а ко једном дође увијек се враћа на Голију", истичу мјештани.

Осим на Голији, снијег веје од раних јутарњих сати на Копаонику, али и на планини Бјеласици у Црној Гори.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: