Vlasnik Čelsija

Abramovič se pridružio pregovorima, poslušao molbe Ukrajine

  • Извор: Агенције
  • 28.02.2022. 14:31

Ruski milijarder i vlasnik Čelsija Roman Abramovič odgovorio je na molbu ukrajinskih funkcionera za pomoć u pregovorima između Rusije i Ukrajine, te se zaputio u Bjelorusiju na pregovore.

Nakon što je objavljeno da Abramovič pokušava pomoći da se zaustavi rat, ukrajinska vlada mu se zahvalila, a sada je potvrđeno da se već nalazi u Bjelorusiji na mirovnim pregovorima.

Kako prenosi "Jerusalem Post", Roman Abramovič se nalazi u Bjelorusiji i pomaže u pregovorima između Rusije i Ukrajine u sklopu napora da se okonča sukobe koji su u toku.

Abramoviča su Ukrajinci zamolili da pomogne u omogućavanju pregovora, a otputovao je u Bjelorusiju kako bi i sam učestvovao u mirovnom dijalogu.

Ukrajinski filmski režiser i producent Aleksandar Rodnjanski takođe je potvrdio Abramovičevu angažovanost insistirajući da je vlasnik Čelsija jedina osoba koja se odazvala pozivima za pomoć.

Delegacije Rusije i Ukrajine stigle su u nedjelju u bjeloruski pogranični grad Gomel i započele razgovore usmjerene na pronalaženje načina za okončanje borbi u Ukrajini.

Abramovič ima bliske veze sa jevrejskim zajednicama u Ukrajini i Rusiji, ali ukrajinski ambasador u Izraelu Jevgen Korničuk nije želio posebno komentarisati Abramovičevo učestvovanje u pregovorima, poručivši da cijene svakoga ko može pomoći, ako ima dovoljno uticaja.