Prema rang listi

Abu Dabi i Dubai najbolji gradovi za život na Bliskom istoku

  • Извор: Танјуг
  • 26.09.2022. 14:09

Abu Dabi i Dubai su dva vodeća grada po uslovima života na rang listi 27 prestonica na Bliskom istoku i Africi, prema istraživanju Ekonomist Intelidžens Junita (EIU), podružnice britanske izdavačke kuće Ekonomist.

Kako se navodi u analizi, u Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE) je oko 99 odsto ljudi primilo najmanje dve doze vakcine protiv kovida-19, što je treća najveća stopa u svetu.

To je pomoglo ovoj zemlji da izbjegne potpuna zatvaranja 2021. kao i u dosadašnjem toku ove godine, pa su Abu Dabi i Dubai, dva velika grada u UAE, uglavnom ostali otvoreni za poslovanje još od prvog talasa korone 2020.

Njihov relativno brz oporavak je jedan od razloga zašto se Abu Dabi, sa 77 poena, i Dubai sa 76,8 bodova, nalaze na prvom i drugom mjestu na rang listi EIU najpovoljnijih gradova u pogledu "mogućnosti za život“ na Bliskom istoku i Africi.

Treću poziciju je zauzeo izraelski Tel Aviv sa skorom od 72,3 poena, četvrti je Kuvajt Siti (72,1 bod), a na petom mestu je Bahrein (71,3 poena).

Na začelju liste, odnosno na 27. poziciji je Damask sa osvojenih 30,7 poena, a ispred njega su Lagos (32,2 boda) i Tripoli (34,2 boda).

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм