Василиј Дубков

Адвокат Наваљног приведен у Москви

  • Извор: РТС
  • 27.02.2024. 19:30

Руска полиција привела је Василија Дубкова, адвоката преминулог руског опозиционог политичара Алексеја Наваљног, преноси Ројтерс.

Дубков је заступао Наваљног, а помагао је и његовој мајци Људмили када је прошле недјеље апеловала на власти у Москви да јој допусте да преузме тијело.

Вијест да је Дубков приведен објавио је руски лист Новаја газета, који се од почетка специјалне војне операције у Украјини издаје у Летонији. 

Наваљни је преминуо 16. фебруара, саопштила је затворска служба региона Јамало-Ненецки, гдје је Наваљни служио затворску казну.

Наваљни је служио казну затвора од 30 година, између осталог, због, како је наведено у једној од пресуда руског суда, оснивања и финансирања ектремистичке организације и њених активности, а био је познат као оштар критичар Кремља.

Портпаролка руског опозиционара Кира Јармиш потврдила је 24. фебруара да је тијело Наваљног предато његовој мајци.

Јармиш је тада саопштила да се у медицинском извјештају руских власти наводи да је Наваљни преминуо природном смрћу.

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.