Париз

Активиста осуђен због експлицитног снимка Макроновог сарадника

  • Извор: Агенције
  • 12.10.2023. 08:40

Француски суд осудио је руског активисту и умјетника Петра Павленског на шест мјесеци притвора због улоге у експлицитном скандалу који је срушио политичког савезника предсједника Емануела Макрона.

Павленски, који се преселио у Француску 2017. године, одлежаће ван затвора, носећи електронску ознаку.

Његов партнер такође ће служити шестомјесечну условну казну.

Објавили су видеоснимак који је уништио кандидатуру Бењамина Гривоа за градоначелника Париза 2020. Обојици је наложено да због тога плате 15.000 евра (12.950 фунти) одштете господину Гривоу, као и 5.000 евра за покривање судских трошкова.

Видео је постављен на веб страницу 2020. године, откривајући снимке екрана порука које су њих двоје размијенили и мушкарац који изводи сексуални чин са младом женом.

Павленски је рекао да је он одговоран за постављање видеа.

Објавио га је у моменту кандидатуре Гривоа за градоначелника Париза, али након оптужнице се он потпуно повукао из политике.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    ''Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    ''Колико знате о онима који живе под будним оком јавности?Знате ли о чему маштају, шта су све прошли, у чему уживају, шта раде када су потпуно сами? Које тајне су спремни да открију? Колико су спремни да се оголе?