Džihadistička formacija 

Albanski teroristi napali sirijsku armiju VIDEO

  • 21.04.2019. 14:44

Albanski teroristi koji djeluju u okviru formacije "Džemat Alban" napali su jedan punkt pod kontrolom sirijske armije.

Oni su na ovaj punkt napali sa velikim brojem snajperskih pušaka i mitraljeza, uključujući i bestrzajni top sovjetske proizvodnje SPG-9 "Koplje".

Na video snimku je vidljivo da grupa sirijskih boraca, pod kišom metaka, izvlači jednog pogođenog borca, koji ne daje znake života. Na ovaj napad je odgovorila sirijska armija, a pretpostavlja se da i među teroristima ima gubitaka. Albanci su uzvikivali "Alahu Akbar".

Ova teroristička grupa djeluje u sastavu džihadističke ultra-radikalne oružane grupe "Hajat Tahrir Aš-Šam", koja na pozicije regularne vojske napada u sadejstvu sa grupom Huras Ad-Din (tačnije Al-Kaida 2.0 u Siriji).

Inače, prema izvorima sa terena, ova teroristička grupa se sastoji od nekoliko stotina islamista sa vahabističkim pogledom na svijet, koji su u Siriju došli mahom sa prostora Kosmeta, Sjeverne Makedonije, Crne Gore i Albanije. Odlično su naoružani, sa velikim brojem automatskih pušaka i snajpera, gdje ima i onih velikog kalibra (trofejne puške AM-50 Sayyad, Steyr SSG 69 itd.). U posljednje vrijeme primetno je ojačavanje ovog odreda sa artiljerijskim sredstvima za vatrenu podršku. 

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Инстаграм, живот под филтером, документарни програм

    '' 'Инстаграм, живот под филтером, документарни програм

  • 13:10 Емисија: Досије (Р)

    Емисија која је дуги низ година дио нашег програма, 'Досије', расвијетљава догађаје у које мало ко смије да завири, проговора о актуелним темама о којима се ћути, распакује чињенице случајева злочина, криминала и корупције.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.