Кристофер Каволи

Амерички генерал: Руси су јачи него на почетку сукоба, Кијев може да изгуби

  • Извор: Агенције
  • 12.04.2024. 21:34

Генерал Кристофер Каволи, који је на челу Европске команде америчке војске и врши дужност врховног команданта НАТО на континенту, рекао је у четвртак америчким сенаторима да Кијев "може да изгуби" ако пресуши помоћ САД.

- Порука коју бих вам пренио је да је руска војска поново достигла бројке које је имала раније - рекао је Каволи комитету Сената за оружане снаге.

Легија странаца стигла у Украјину, Руси поручили: Све ћемо их побити

Легија странаца стигла у Украјину, Руси поручили: Све ћемо их побити

- Имају неке празнине које је произвео овај рат, али њихов укупни капацитет је и даље веома значајан и намјеравају да га повећају.

У писаној изјави, Каволи је такође алармирао сенаторе на чињеницу да руска војска има још више људства него када је започела рат у фебруару 2022. године.

- Москва је такође повећала број својих трупа са 360.000 на 470.000 војника. Русија реконструише ту силу много брже него што су наше прве процјене сугерисале - написао је Каволи.

- Војска је сада заправо већа, за 15 одсто, него што је била када је почела инвазија на Украјину.

Генерал је сенаторима да је Русија такође надокнадила своје велике губитке тенкова на бојном пољу и да сада има у Украјини исти број тенкова као и на почетку рата.

Огласила се руска војска: Масивни удари паралисали војску - ово је одговор за све!

Огласила се руска војска: Масивни удари паралисали војску - ово је одговор за све!

Каволијево свједочење је посљедње упозорење о стању рата у Украјини и војној способности Русије.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:00 Емисија: Бинго

    Бројчана игра са извлачњем бројева, од 1 до 90 путем бубња, у којој се унапријед утврђује висина фонда добитака и његова расподјела.

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм