Детаљи

Амерички командоси погинули кад су кренули на тајни задатак

  • Извор: Курир
  • 13.11.2023. 20:24

Пет припадника специјалних снага америчке војске погинуло је у паду хеликоптера у Средоземном мору.

Хеликоптер МХ-60 Црни јастријеб хтио је да допуни гориво у ваздуху кад се срушио код обала Кипра касно у петак. Истрага је покренута, али за сада нема назнака непријатељских активности.

Пентагон је иначе послао у регион тимове командоса, укључујући Делта снаге и СЕАЛ Тим 6, како би евентуално учествовали у спасавању талаца у Појасу Газе.

Кипар је удаљен око 250 километара од Израела.

Пао авион, погинуло пет војника

Пао авион, погинуло пет војника

Хеликоптер је био из 160. војног пука авијације за специјалне операције "Ноћни сталкери" који превози снаге командоса у тајне нападе.

- Из поштовања према погођеним породицама и у складу са политиком министарства одбране, идентитет настрадалих чланова посаде неће бити откривен до 24 сата након што су обавјештавања најближих рођака завршена - наводи Европска команда Сједињених Америчких Држава (ЕУЦОМ).

Огласио се и амерички предсједник Џо Бајден.

"САД имају два мјесеца да склопе мир са Русијом"

- Џил и ја жалимо због губитка пет америчких војника који су погинули када се њихов хеликоптер срушио у Средоземном мору током мисије обуке. Молимо се за породице и пријатеље који су изгубили драгоцену вољену особу и део своје душе. Цијела наша нација дијели њихову тугу - наводи Бајден.

Амерички секретар одбране Лојд Ј. Остин наводи да истрага и даље траје.

- То је још један оштар подсјетник да храбри мушкарци и жене који бране нашу велику нацију сваки дан стављају своје животе на коцку како би наша земља земља била безбједна. Ти момци представљају најбоље из Америке. Памтићемо њихову службу и њихову жртву - наводи Остин.

Хоће ли бити снијега до краја седмице: Ево шта каже прогноза

Хоће ли бити снијега до краја седмице: Ево шта каже прогноза

ЕУЦОМ, која има сједиште у Штутгарту, састоји се од 65.000 сталног војног особља одговорног за америчке војне операције широм Европе, дијелова Азије и Блиског истока, Арктика и Атлантског океана.

Два америчка носача авиона, подсјетимо, позиционирана су код обале Израела од почетка рата између Израела и Хамаса како би упозорили Иран да се не мијеша у сукоб.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: