Амерички магазин Тајм

Амерички медији: Казна за одговорне за спор напредак Украјине на фронту

  • Извор: Б92
  • 30.10.2023. 22:25

Амерички магазин Тајм, позивајући се на сараднике блиске предсједнику Володимиру Зеленском, тврди да се украјинске власти спремају да смене министра и генерала.

Они су наводно задужени за контраофанзиву.

Хладноћа би требала отежати војсци напредовање и замрзнути линије, али Зеленски одбија то да прихвати, пише Тајм.

"Замрзавање рата за мене значи губитак“, тврди украјински лидер. Извори из његовог блиског окружења рекли су за Тајм да се могу очекивати велике промјене у војној стратегији и преокрет изазван промјенама. Најавили су да ће најмање један министар бити смијењен, уз вишег генерала задуженог за контраофанзиву.

Хитна сједница Савјета безбједности УН:

Хитна сједница Савјета безбједности УН: "Ниједно мјесто у Гази није безбједно"

"Они само желе да сједе у рововима и држе линију"

Они су објаснили да ће то казнити одговорне за спор напредак Украјине на фронту. "Не идемо напред“, каже један од блиских сарадника Зеленског. Он напомиње да су неки команданти фронта почели да одбијају наређења за напад, чак и када су долазила директно из кабинета предсједника.

Тајм: Украјински генерали одбијају наредбе Зеленског

Тајм: Украјински генерали одбијају наредбе Зеленског

"Они само желе да седе у рововима и држе линију. Али ми не можемо тако да добијемо рат", рекао је сарадник украјинског председника. Притом је објавио чланак који се бави проблемима са којима се Зеленски суочавао током рата, од ситуације на фронту и потребе за прикупљањем међународне подршке, до борбе против корупције.

Пратите нас и путем Вибера

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.