Aleksander Rubinštajn

Američki novinar: Sramota je što SAD od ukrajinskih nacista prave heroje

  • Извор: РТ Балкан
  • 16.07.2023. 14:47

Poslije samita NATO u Vilnjusu ne naslućuje se mir, Alijansa je vidljivo u očajnom stanju i to ne želi da prizna, a Bajdenova jedina politika u Americi je "više rata u Ukrajini", ocjenjuje američki novinar Aleksander Rubinštajn.

U polušali kaže da sve što Kijev javi o sukobu na terenu, krivcima i posljedicama u stvari je baš suprotno.

Inače, Rubinštajnova analiza medijskog rata u Ukrajini, uzrocima i posljedicama sukoba po planetu čitana je 29. juna u Ujedinjenim nacijama u Njujorku. Kako je objasnio za beogradske "Večernje novosti" taj zadatak mu je dao Maks Blumental, njegov urednik na portalu "Grej zoun" kojeg su novinari akreditovani u UN pozvali da govori o drugoj strani sukoba koja se ne objavljuje u mejnstrim medijima.

Antonov: Amerika se osramotila podržavajući ukrajinske naciste

Antonov: Amerika se osramotila podržavajući ukrajinske naciste

Američki novinar pisao je članak o Ukrajini kao "velikom Izraelu", a kako objašnjava u njemu je ukazao na dokument koji je izradio bivši američki ambasador u Izraelu Danijel Šapiro za potrebe Atlantskog savjeta.

"On je tu iznio svoju viziju Ukrajine kao hipermilitarizovanog bastina NATO čiji bi nacionalni identitet bio definisan njegovim sposobnostima da projektuje moć SAD protiv Rusije", kaže Rubinštajn i podsjeća na reči ukrajinskog predsjednika Zelenskog da će postati "Izrael s ukrajinskim licem".

Tvrdnje sa Zapada da je Zelenski "izuzetno osjetljiv na nacizam", on je u intervjuu nazvao potpunom ludošću, ističući da je ruski predsjednik Vladimir Putin dokumentovao koliko se ljudi pod nacističkom ideologijom i obilježjima bori na strani kijevskog režima.

Rijeka Dnjepar pamti već jedno rušenje brane: Sovjeti prvo čedo nisu željeli predati nacistima

Rijeka Dnjepar pamti već jedno rušenje brane: Sovjeti prvo čedo nisu željeli predati nacistima

"Kada sam napisao članak da se glavni bulevar u Kijevu zove po nacisti Stepanu Banderi koji je pobio na desetine mojih sunarodnika i da taj bulevar ide iz centra do Babinog jara gdje je počeo Holokaust nad mojim narodom 1941, moj Tviter nalog blokirao je Muzej u Aušvicu. Zatim je uslijedila kampanja 'pranja nacista' u SAD", priča ovaj novinar.

Dodaje da je najstarija jevrejska organizacija za zaštitu istine o Holokaustu "Anti-difamejšn liga" skinula "Azov" sa spiska opasnih nacističkih organizacija i čak ih je isključila i sa liste potencijalno opasnih desničara, ističe Rubinštajn.

"Recimo, u Diznilendu je prošlog avgusta na Godišnjem sportskom nadmetanju vojnih timova nagrađen ukrajinski vojni veteran invalid Igor Haluška 'za inspirisanje svog tima ličnim primjerom'. Haluška je iz 'Azova' i ima tetovažu nacističkog 'sonenrada' ili crnog sunca", ukazuje Rubinštajn.    

Putin: Zapad gradi novu osovinu, sličnu bloku nacističke Njemačke i Јapana

Putin: Zapad gradi novu osovinu, sličnu bloku nacističke Njemačke i Јapana

U intervjuu za beogradski dnevni list govorio je i o američkom novinaru Gonzalu Liri koji je uhapšen zbog tekstova o Buči, Kramatorsku, a čiji se sadržaj, kako kaže, nije dopao Kijevu.

"Stejt department nije preduzeo baš ništa da oslobodi ovog čovjeka koji je koristio svoje pravo na slobodu govora. Lira je daleko uticajnija i popularnija ličnost od košarkašice Britni Grajner koju je Vašington oslobodio iz ruskog zatvora gdje se našla zbog droge", rekao je Rubinštajn.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: