Zbog krijumčarenja marihuane i kokaina

Američki sud osudio meksičkog narko-bosa na doživotnu robiju

  • Извор: Агенције
  • 16.09.2022. 19:53

Američki federalni sud danas je osudio na doživotni zatvor Jorge Kostila Sančeza, lidera jednog od najvećih meksičkih narko kartela zbog krijumčarenja marihuane i kokaina u Sjedinjenje Američke Države.

Kostila, poznat i pod nadimkom "El Kos" bio je na čelu Zaljevskog kartela i smatran je za jednog od najtraženijih kriminalaca u Meksiku.

Uhapšen je u spektakularnoj akciji meksičkih snaga 2012. godine a SAD-u je izručen 2015. godine. Američke vlasti su prethodno nudile pet miliona dolara za informacije koje bi otkrile gdje se Kostila nalazi.

Iz Američkog tužilaštva su poručili da su izuzetno zadovoljni presudom te da doživotna robija govori dovoljno, "Pravda je zadovoljena", dodali su na kraju.

Kostila je bio odgovoran za unošenje oko deset tona kokaina te više od 140 tona marihuane u SAD. Ono što je interesantno da prije nego što je postao lider narko kartela, Kostila je bio policijski službenik u pograničnom gradu Matamoros.

Vijest o izrečenoj kazni dolazi nekoliko dana nakon što je Meksički parlament izglasao odluku koja garantuje veću prisutnost vojske u civilnoj službi, sve u cilju suzbijanja nasilja koje svakodnevno u Meksiku odnosi sve više života.

Тагови:
  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (Р) (12+)

    ''''''''''''Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина