Serhio Roberto de Karvalho

Brazilski narko-bos uhapšen u Budimpešti: Krišom došao na operaciju, pa pao u restoranu

  • Извор: Телеграф
  • 24.06.2022. 16:07

Serhio Roberto de Karvalho, za kojim je tragao i Interpol zbog sumnje da učestvuje u trgovini narkoticima, uhapšen je u Budimpešti, gdje je došao na operaciju očiju.

Čovjek koji slovi za narko-bosa u Brazilu trebalo je da bude operisan u Kijevu, ali zbog situacije u Ukrajini, poslušao je prijatelja i došao je u Mađarsku na intervenciju.

Brazilske vlasti ga traže zbog krijumčarenja narkotika, organizovanja kriminalne grupe, pranja novca, falsifikovanja dokumenata i ubistva.

Vjeruje se da je de Karvalho "glavni čovjek" za krijumčarenje droge iz Brazila u Evropu, i da je jedan od najvećih krijumčara na evropskom kontitentu.

Uglavnom je služio kao "vezista" između narko-kartela u Paragvaju i Boliviji i organizovao prebacivanje narkotika u Evropu.

Uhapšen je u utorak, nakon što su mađarske vlasti dobile dojavu da bezbjednosno interesanta osoba sa bogatim kriminalnim dosijeom boravi u Budimpšeti.

Policija mu je stavila lisice na ruke u jednom restoranu, a "brazilski Eskobar" je uporno tvrdio da su uhapsili pogrešnog čovjeka. Međutim, nakon što su upoređeni otisci prstiju, ustanovljeno je da je uhvaćen pravi čovjek.

Potjernica za De Karvalhom (64) izdata je 2020. godine, a u Brazilu je poznat kao Major Karvalho.

Тагови:
  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)