"Блумберг"

Америка тражи одговоре од Пољске: Раздор у НАТО-у због Украјине?

  • 23.09.2023. 16:00

Сједињене Америчке Државе од Пољске траже да појасни изјаве о прекиду војне помоћи Украјини које су званичници те државе дали, преноси "Блумберг", позивајући се на вишег представника америчког Министарства одбране.

Према ријечима извора, Пољска ће наставити да подржава Украјину, али тачан став ове земље о савезништву са Кијевом није потпуно јасан. Он, такође, тврди да несугласице између савезника нису довеле до пукотина у јединству коалиције за подршку Украјини.

Подсјетимо, пољски премијер Матеуш Моравјецки рекао је раније ове недјеље да је та земља престала да испоручује оружје Украјини.

Овај веома јавни спор између Кијева и Варшаве, који је започео одлуком Пољске да прошири забране на увоз јефтиног украјинског жита, изненада је довео у питање јединство које је дефинисало однос између два сусједа. Осим тога, конфликт пријети да угрози солидарност коју европске државе пружају Украјини.

"Блумберг" наводи да пољске дипломате тврде да ће се војна подршка Варшаве Кијеву наставити, иако у мањем обиму. Извор за поменути медиј каже да би за Украјину било лоше да остане без подршке Пољске, јер би то могло да угрози јединство у НАТО-у.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм