Majka iz Teksasa

Amputirali joj ruke i stopala nakon što je upala u septički šok nekoliko dana nakon carskog reza

  • Извор: Телеграф
  • 24.02.2023. 17:37

Majka dvoje djece iz Teksasa podvrgnuta je dvostrukoj amputaciji nakon što je upala u septički šok svega nekoliko dana nakon što je rodila svoje drugo dijete carskim rezom.

Kristen Pačeko, koja ima 29 godina, izgubila je ruke i stopala usljed infekcije izazvane carskim rezom u oktobru.

Nesrećna žena je dočekala kćerku Ameliju i samo što je otpuštena bolnice u Pleasantonu u Teksasu, u kojoj se porodila, počela je da se osjeća "grozničavo". Nekoliko dana kasnije prebačena je u bolnicu u San Antoniju, gdje su joj ljekari rekli da je doživjela septički šok.

Provela je dvije nedjelje na intenzivnoj njezi na respiratoru, a zatim su joj je pred Dan zahvalnosti rekli da je slab protok krvi u njenim rukama i stopalima prouzrokovao toliko štete da je neophodna amputacija.

Noge su joj amputirane do koljena, a ruke od laktova.

- Moje ruke i stopala su bila crna. Izgledala su kaoda sam dobila promrzline - izjavila je Pačenkova za ABC 7, dodajući da je njen medicinski tim "pokušao da učini sve što je mogao" da "izbjegne amputacije".


Nakon dvostruke amputacije, morala je da obavi i desetak presađivanja kože kako bi popravila oštećenu kožu na udovima.

Provela je naredna dva mjeseca u bolnici prije nego što je konačno otpuštena i upućena u ustanovu za rehabilitaciju.

Kristen je konačno dozvoljeno da ode kući 11. februara, skoro četiri mjeseca od njenog porođaja.

Sada se brine i za kćerku i za dvogodišnjeg sina.

Nakon što prođe još nekoliko krugova rehabilitacije, biće u mogućnosti da joj postave protetiku. U međuvremenu, rekla je da je uzbuđena što će nadoknaditi izgubljeno vreme sa svojom kćerkom.

- To je jedna od stvari koje mi još izazivaju tugu, jer osjećam "krivicu mame" što nisam mogla da budem sa svojom bebom svaki dan prva tri mjeseca njenog života. Ali znate, sada sam kod kuće i adaptiramo se i prilagođavamo, dan po dan. Ponovo smo mala porodica - izjavila je ova hrabra žena.

(Telegraf)

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм