Leonid Slucki

Antiruska histerija vremenom će splasnuti

  • Извор: СРНА
  • 09.03.2022. 22:21

Antiruska histerija Zapada će neminovno da splasne nakon nekog vremena, izjavio je predsjedavajući Odbora Državne dume za međunarodna pitanja Leonid Slucki.

On je u intervjuu za "Jutjub" nalog "Solovjov uživo" napomenuo da su broji političari već počeli da pozivaju na uravnotežen pristup u odnosima sa Moskvom.

"Što se tiče histerije, ona će splasnuti nakon nekog vremena. Već sada brojni političari u Evropi pozivaju na normalan i uravnotežen pristup odnosima sa Moskvom. Oni ne žele više da slušaju antirusku propagandu koju plasiraju zapadni mediji", rekao je Slucki.

Komentarišući uvođenje i odbijanje sankcija na uvoz ruskih energenata, Slucki je istakao da će evropski političari za nekoliko dana biti svjesni da će se zaista "smrznuti" bez ruskih ugljovodonika, prenio je TASS.

Slucki je napomenuo da se decenijama odvija antiruska histerija, te da je počela raspadom Sovjetskog Saveza.

"Kada se raspao Sovjetski Savez, naši `strateški prijatelji` na Zapadu, kako ih ja zovem, počeli su da misle da je velika sila prestala da postoji. Rusija tada nije bila sila kao ranije. Glavni geostrateški neprijatelj je poražen. Antiruska histerija se odvija godinama", napomenuo je Slucki.

Slucki smatra da Rusija treba da nastavi da radi ono o čemu ruski predsjednik Vladimir Putin priča, a to je da razvija ruski svijet i škole, te da oživi emitovanje iz stranih zemalja, koje je smanjeno već krajem osamdesetih i početkom devedesetih godina prošlog vijeka, kada nije bilo interneta i elektronskih medija.

Тагови: