Ambasador Rusije u Vašingtonu

Antonov: Amerika treba da plati obnovu Ukrajine

  • Извор: СРНА
  • 22.06.2023. 14:09

SAD i druge zapadne zemlje izazvale su sukob u Ukrajini, te stoga Amerika treba da plati obnovu te zemlje, izjavio je ambasador Rusije u Vašingtonu Anatolij Antonov.

On je komentarisao izjavu državnog sekretara SAD Entonija Blinkena, koji je tokom obraćanja na Konferenciji za obnovu Ukrajine u Londonu rekao da će "Rusija na kraju snositi troškove" obnove te zemlje.

Antonov je rekao da je sukob Moskve i Kijeva rezultat višegodišnjih ciljanih napora SAD da stvore žarište tenzija na ruskim granicama i da pretvori Ukrajinu u "antirusku državu", uključujući državni udar u Ukrajini 2014. godine, koji je izvršen uz podršku Zapada.

Ruski ambasador naveo je da SAD aktivno podstiču sukobe slanjem oružja u Ukrajinu i ometanjem svih mirovnih inicijativa.

Ukrajinci gađali most između Hersona i Krima

Ukrajinci gađali most između Hersona i Krima

"To znači da je administracija u Vašingtonu u potpunosti odgovorna za ono što se dešava u Ukrajini. Zato Amerika treba da obnovi tu zemlju", istakao je Antonov.

Prema njegovim riječima, iako je moguće obnoviti kuće uništene američkim oružjem, biće mnogo teže da se izbrišu humanitarne posljedice sukoba, javila je "Raša tudej".

"Kako će Vašington da procijeni živote nevinih? Kako će da svedu račune sa Ukrajincima, koje uvlače u nemarne frontalne napade u današnjoj takozvanoj kontraofanzivi?", upitao je Antonov.

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:15 Серија: Авиоџије (Р) (12+)

    'Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    'Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    Наша Српска