Руски амбасадор у САД

Антонов: Вашингтон хода по ивици ножа

  • Извор: СРНА
  • 09.04.2024. 11:01

Руски амбасадор у САД Анатолиј Антонов упозорава Вашингтон да по питању Украјине и подржавања режима Владиира Зеленског "хода по ивици ножа".

"Вашингтон чак и нуклеарни тероризам доживљава као позитивну ствар ако је усмјерен против Русије. Неодговорно подстицање кијевског режима пријети радијационом катастрофом. Такве активности подривају глобалну безбједност", упозорио је Антонов.

Како преноси "Спутњик", Антонов сматра да су "преваранти из Кијева, који су банкротирали, спремни на сваку представу ради постизања свог циља".

Лавров: Москва и Пекинг настављају сарадњу у борби против тероризма

Лавров: Москва и Пекинг настављају сарадњу у борби против тероризма

"Да ли је (америчка) администрација спремна да плати Кијеву за тако непромишљено наоружавање и снабдијевање оружјем? Зар овдашњи политичари не схватају на уштрб кога ће заправо бити искориштена њихова финансијска средства?

Није успио `пројекат Украјина`, који је усмјерен на покушај наношења стратешке штете Русији. Изузетно је важно спријечити да Зеленски у својој агонији дозволи да дође до радијационе катастрофе", наглашава Антонов.

Макрон послао поруку на ћирилици

Макрон послао поруку на ћирилици

Прес-служба Запорошке нуклеарне електране саопштила је у недјељу, 7. априла, да је украјинска војска извела напад дроном на куполу шестог енергетског блока. Констатовано је да није било критичних оштећења на електрани.

У међувремену, Министарство спољних послова Словеније саопштило је да ће сазвати састанак Савјета безбједности УН на коме би се разговарало о нападу на Запорошку нуклеарку, као и о пријетњи по нуклеарну безбједност. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: