Ruski ambasador u SAD

Antonov: Isporuka F-16 postavlja pitanje o ulozi NATO-a u Ukrajini

  • Извор: Sputnjik
  • 22.05.2023. 08:45

Prenošenje borbenih aviona F-16 u Ukrajinu postaviće pitanje uloge NATO u sukobu, rekao je danas ruski ambasador u SAD Anatolij Antonov.

- U Ukrajini nema infrastrukture za operacije F-16 i potreban je određeni broj pilota i osoblja za održavanje letjelica. Šta će se desiti ako američki borbeni avioni polete sa pista NATO, a kontrolisaće ih strani "dobrovoljci"? - upitao je Antonov.

On je naglasio da bi Rusija udar Ukrajine na region Krima smatrala napadom na svoju teritoriju i da je veoma bitno da Vašington bude potpuno svjestan odgovora Moskve.

Ruski ambasador je ponovio optužbe Moskve da Amerika zapadnim državama nameće svoju politiku.

- Po pitanju sukoba u Ukrajini, članice Grupe sedam najrazvijenijih zemalja svijeta su podređene politici Vašingtona - napomenuo je Antonov, dodajući da Amerika teži "strateškom porazu" Rusije.

Američki predsjednik DŽozef Bajden odobrio je programe obuke za ukrajinske pilote na avionima F-16, a ukrajinski lider Volodimir Zelenski iznio je garancije da letjelice neće biti upotrebljene za upade na teritoriju Ruske Federacije.

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм