London

Asanažovim advokatima zabranjen ulazak u ambasadu Ekvadora

  • 24.11.2018. 21:58

Advokatima osnivača "Vikiliksa" Džulijana Asanža danas nije dozvoljen ulazak u Ambasadu Ekvadora u Londonu.

U saopštenju "Vikiliksa" navodi se da je Vlada Ekvadora odbila da advokatima Ajtoru Martinezu i Dženi Robinson omogući pristup Asanžu. 

Asanž se suočava sa ročištem pred sudom u SAD i potrebno je da se sastane sa svojim pravnim timom radi pripreme. 

Ročište se održava u utorak pred sudom u Aleksandriji u američkoj saveznoj državi Virdžinija. 

U dokumentima, koji su u tokom ovog mjeseca dospjeli u javnost, otkriveno je da su SAD već u tajnosti pripremile optužbe protiv Asanža. 

Asanžu je nedavno poslije sedam mjeseci ponovo omogućeno da prima posjetioce i da ima pristup internetu, ali uz veću kontrolu. 

Asanž se u Ambasadi Ekvadora krije od juna 2012. godine kada je dobio azil. On strahuje da bi mogao biti isporučen u Švedsku gdje je optužen za seksualni napad. 

Iz Švedske bi bio poslat u SAD radi suočavanja sa optužbama zbog uloge u objavljivanju više hiljada američkih diplomatskih prepiski.

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (Р) (12+)

    ''''''''''''Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Микродржава: Малта, документарни програм (Р)

    'Микродржава: Малта, документарни програм (Р)

  • 13:15 Аграр (Р)

    ''Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде, теме посвећене домаћим производима, узгоју воћа и поврћа, ратарству и сточарству, као и мноштво злата вриједних савјета, те приче о вриједним пољопривредницима, домаћинима, и плодовима њиховог рада