Погинула 21 особа

Аутобус необјашњиво скренуо са пута, као да га је неко гурнуо

  • Извор: Курир
  • 04.10.2023. 16:48

Саобраћајне камере снимиле су тренутак у којем аутобус пада са надвожњака у Венецији. У стравичној несрећи погинула је 21 особа, а призори на лицу мјеста након пада возила били су језиви.

На снимцима са камера на мјесту несреће види се аутобус којим је управљао Алберто Рицото како се смањеном брзином креће надвожњаком, а онда изненада пада.

Према снимку, не виде се ни трагови кочења нити да се било шта десило прије несреће.

Свједоци су описали шта се десило у секундама прије несреће и сви су се сложили да је било у питању нешто чудно, што није имало смисла радити у том тренутку.

Управо због тога, помиње се могућност да је возач заспао или да му је позлило. Тачан одговор даће анализа видео-снимка са камере која је била у аутобусу.

Италијански медији пишу да је ријеч о новом аутобусу, старом ни годину дана. За медије је проговорио директор компаније Ла Линеа Масимо Фиоресе, чији се електрични аутобус сурвао с око 15 метара висине с надвожњака Местре.

Каже да је био добар возач, а да је у компанији био запослен око седам година. Фиоресе објашњава да је возач дошао на посао у поподневним сатима, мало пре несреће, око 18 сати, пренио је Курир.

"Опрема нам се топи, не може да се приђе ватри"

- Мислим да је возачу позлило, другачије то не могу да објасним. На снимку се види да аутобус готово да стоји, а заштитна ограда је танка, није баш најмодернија. Аутобус је доста тежак јер је електрични - рекао је.

Анса је пренијела да су у несрећи животе изгубили новорођенче од неколико мјесеци, 12-годишњи дјечак и још једна малољетна дјевојчица.

Међу 15 повријеђених за сада је 11 идентификовано и то четворо Украјинаца, двоје држављана Шпаније, двоје из Аустрије и по један Нијемац, Француз и Хрват.

Младенци отишли с властитог вјенчања: Кум усред здравице запросио своју д‌јевојку

Младенци отишли с властитог вјенчања: Кум усред здравице запросио своју д‌јевојку

Луиђи Бруњаро, градоначелник Венеције, казао је за локалне медије да су у несрећи страдали туристи.

(Кориере дела сера)

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:00 Лутрија РС, Лото

    Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.

  • 20:10 Емисија: Прича се (Р)

    '''Политичка, дебатна, емисија ‘Прича се…’ доноси широк избор актуелних тема, супротстављених ставова, различитих углова, чињеница и реплика.

  • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ''''''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 22:05 Серија: Ко те шиша (12+)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''''Телевизијска серија о једном од најпознатијих нарко босова - Јоакину "Ел Чапу" Гузману.