Azerbejdžan i Jermenija odbili prijedlog za primirje

  • 30.09.2020. 10:16

Lideri Azerbejdžana i Jermenije odbacili su prijedlog za mirovne pregovore, optužujući jedni druge za ometanje pregovora oko teritorije Nagorno-Karabah.

Sukobi u tom regionu eskalirali su u nedjelju od kada je poginulo i povrijeđeno više desetina ljudi.

Jermenija je saopštila da je jedan od njenih ratnih aviona u najnovijem incidentu oborio borbeni avion azerbejdžanskog saveznika, Turske kada je poginuo pilot. I Turska i Azerbejdžan su to negirali.

Međunarodna zajednica danima poziva na razgovore o okončanju višedecenijskog sukoba dvije bivše sovjetske republike.

U nedjelju je zvanični Baku saopštio da je Jermenija granatirala položaje azerbejdžanske vojske, a Jerevan je pak tvrdio da su azerbejdžanske oružane snage pokrenule ofanzivu prema Nagorno-Karabahu, granatirajući okolna naselja.

Obje strane prijavile su žrtve, uključujući i civile. I Jermenija i Azerbejdžan proglasili su ratno stanje i vojnu mobilizaciju.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм