Једини пут ка миру

Азербејџан тражи повлачење јерменске војске из Нагорно-Карабаха

  • Извор: Спутник Србија
  • 19.09.2023. 13:45

Једини пут ка миру у Нагорно-Карабаху је потпуно повлачење јерменске војске из овог подручја и распуштање режима у Степанакерту, саопштило је Министарство спољних послова Азербејџана. Министарство одбране Јерменије истиче да на Карабаху нема њихових јединица.

- Азербејџанска страна је у више наврата изјављивала да, супротно тачкама трилатералне изјаве од 10. новембра 2020. године, јерменске Оружане снаге остају у азербејџанском региону што представља озбиљну пријетњу регионалном миру и стабилности. Једини начин да се постигне мир и стабилност у региону је потпуно повлачење јерменских оружаних снага из региона Карабаха Азербејџана и распуштање такозваног режима - наводи се у саопштењу Министарства спољних послова Азербејџана.

Јереван негира да се у Карабаху налази јерменска војска.

Азербејџан покренуо

Азербејџан покренуо "антитерористичку операцију" у Карабаху

- И раније и сада у азербејџанским изворима се срећу лажне тврдње да у Нагорно-Карабаху постоје јединице арменских оружаних снага, војна техника и војници. Изјављујемо да Република Јерменија нема војску у Нагорно-Карабаху - саопштило је Министарство одбране Јерменије.

Портпаролка министарства спољних послова Русије Марија Захарова саопштила је да је Русија у контакту са властима Азербејџана у вези дешавањима у Карабаху.

Очекује се саопштење руског МИП-а.

Азербејџанско Министарство одбране објавило је радије да је покренуло "локалну антитерористичку операцију" против јерменске војске у Нагорно-Карабаху.

Азербејџанска војска наводи да се у оквиру активности користи високопрецизно оружје и да су мете војни објекти.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: