Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država

Bajden iznenađen zbog pronalaska tajnih dokumenata u njegovom kabinetu

  • Извор: Кликс
  • 11.01.2023. 10:33

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Džo Bajden izjavio je kako je bio iznenađen saznanjem da su povjerljivi dokumenti pronađeni u kabinetu koji je koristio te rekao da on i njegov tim uveliko rade na provjerama kako je do toga došlo.

Bajden je novinarima na zajedničkoj konferenciji za novinare s čelnicima Meksika i Kanade rekao kako ozbiljno shvata tajne dokumente. Dodao je i da mu nije poznato šta se krije u tim dokumentima.

– U potpunosti sarađujemo s revizijom, za koju se nadam da će uskoro biti gotova – rekao je predsjednik Sjedinjenih Američki Država juče.

Dokumenti za koje se sumnja da su tajni pronađeni u Bajdenovom privatnom uredu.

Bajdenovi advokati otkrili su manje od desetak povjerljivih zapisa unutar kabineta i obavijestili Nacionalni arhiv SAD-a o svom otkriću, predali materijale i rekli da sarađuju s Arhivom i Ministarstvom pravosuđa.

Bajden je pokušao objasniti na koji su način njegovi saradnici postupali s dokumentima.

– Pronašli su neke dokumente u kutiji u zaključanom ormaru. I čim su to učinili, shvatili su da se u toj kutiji nalazi nekoliko tajnih dokumenata i napravili su ono što su trebali. Odmah su pozvali Arhiv – rekao je, prenosi Klix.


Тагови: