Нови проблеми

Бајденов син оптужен за низ нових кривичних дјела

  • Извор: Агенције
  • 08.12.2023. 07:23

Хантер Бајден је оптужен за девет пореских оптужби у Kалифорнији, што је постала друга оптужница против сина актуелног предсједника, стварајући тако лошу атмосферу уочи предстојећих предсједничких избора 2024. године.

Наиме, нове оптужбе за предсједниковог сина долазе након федералних оптужби за ватрено оружје у Делаверу у којима се тврди да је Ханнтер Бајден незаконито набавио револвер у октобру 2018. године, након што је лажно изјавио да не користи опојне дроге.

Нове оптужбе укључују три кривична дјела и шест прекршаја, а Хантер се суочава с могућом казном од 17 година ако буде осуђен.

"Оптужени се ангажовао у четворогодишњој шеми да не плати најмање 1,4 милиона долара самопроцијењених федералних пореза које је дуговао за пореске године од 2016. до 2019. године", наводи се у оптужници на 56 страна.

Хантерови адвокати нису одмах одговорили на истрагу, а Бијела кућа је одбила да коментарише ове оптужбе.

Осим тога, нове оптужбе долазе у тренутку када су републиканци у Kонгресу покренули могућу истрагу о опозиву Џоа Бајдена у вези са скандалима његовог сина. Представнички дом је на путу да наредне седмице гласа о одобравању формалне истраге, иако се до сада нису појавили докази који би доказали да је предсједник примао мито или да се бавио шемом трговине утицајима, као што су неки представници Републиканске партије сугерисали, пише Гвардијан.

Пратите нас и путем Вибера

  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.