Предсједник САД

Бајдену пада популарност

  • Извор: СРНА
  • 05.12.2023. 20:30

Популарност америчког предсједника Џозефа Бајдена пала је овог мјесеца на најнижи ниво од почетка његовог предсједничког мандата, што је знак предстојећих изазова уочи избора 2024. године, резултати су најновијег истраживања агенције Ипсос.

Тродневно испитивање јавног мњења, које је завршено у недјељу, 3. децембра, показало је да 40 одсто испитаника одобрава Бајденов учинак као предсједника, што је незнатно повећање у односу на 39 одсто у новембру.

Очекује се да ће се Бајден суочити са реваншом у новембру 2024. са бившим предсједником Доналдом Трампом, фаворитом за републиканску номинацију. И друге анкете су указале на потенцијално блиску трку између њих двојице.

Анкета је показала да Американци виде економију, криминал и имиграцију као највеће проблеме са којима се држава суочава, а све су то питања због којих су Трамп и други републиканци критиковали Бајдена.

У овом истраживању, 19 одсто испитаника оцијенило је економију као главну тему, док је 11 одсто истакло имиграцију, а 10 одсто криминал.

Бајденов рејтинг у смислу јавног одобравања његове политике је испод 50 одсто од августа 2021.

Агенција Ипсос анкетирала је 1.017 одраслих лица на интернету, користећи национално репрезентативан узорак.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 21:00 Серија: Насљедници (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 22:00 Филм

    ''''Филм

  • 00:10 Ноћни програм

    Ноћни програм