ATV

Vrijednost plijena oko 130.000 evra

Banda iz Srbije krala e-bicikle i skutere po Austriji

 • Izvor: Agencije
 • 08.06.2023. 23:00

Austrijska policija uspjela je ući u trag kriminalnoj grupi koja je nekoliko mjeseci krala skupe e-bicikle širom Austrije, a čiji su članovi državljani Srbije.

Ukupna vrijednost ukradene robe je čak 126.000 evra.

Iako policija došla do operativnih saznanja da ovu grupu čini sedam državljana Srbije, uspjeli su uhapsiti dvojicu.

Oni su od decembra, 2022. godine do marta, 2023. godine ukrali na desetine e-bicikala i e-skutera, uglavnom su djelovali na području Salcburga, te Gornje i Donje Austrije.

Podignuta optužnica protiv troje ljekara zbog smrti djevojčice Džene Gadžun

Podignuta optužnica protiv troje ljekara zbog smrti djevojčice Džene Gadžun

Državna Kancelarija kriminalističke policije Salcburga od januara istražuje osumnjičene. Njihova privremena adresa je bila u Beču, odakle su odlazili u razne dijelove Austrije. 

Ukradene bicikle su čuvali u iznajmljenim skladištima u Beču, a kada bi se ukazala povoljna prilika, robu su prebacivali u Srbiju. U skladištu je pronađen samo dio plijena.

Kako prenose austrijski mediji, ova kriminalna grupa tereti se za nasilne provale, komercijalne krađe i zločinačko udruživanje.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
 • 18:10 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 18:11 Vremenska prognoza

  Svakog vikenda na programu ATV-a od 8:30h očekuje vas jedan od omiljenih vikend programa svih generacija i profila. U domaćoj produkciji, na šta smo posebno ponosni, emisija „Vikend vekerica“ već dugi niz godina na jedinstven način krasi program ATV-a.

 • 19:11 Bez komentara

  Kratka, dinamična i zanimljiva emisija koja okuplja i iznosi video snimke neobičnih i nesvakidašnjih prizora i događaja iz cijelog svijeta.

 • 19:21 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:26 Serija: Slatke muke (12+)

  Slatke muke' srpski sitkom u režiji Marka Manojlovića, prati poznatu ličnost Andriju Miloševića, kojeg i igra Andrija Milošević, zajedno sa svojom porodicom i prijateljima prolazeći kroz urnebesne situacije.

 • 20:26 Koncert: Jelena Karleuša

  Koncert: Jelena Karleuša