Vrijednost plijena oko 130.000 evra

Banda iz Srbije krala e-bicikle i skutere po Austriji

  • Извор: Агенције
  • 08.06.2023. 23:00

Austrijska policija uspjela je ući u trag kriminalnoj grupi koja je nekoliko mjeseci krala skupe e-bicikle širom Austrije, a čiji su članovi državljani Srbije.

Ukupna vrijednost ukradene robe je čak 126.000 evra.

Iako policija došla do operativnih saznanja da ovu grupu čini sedam državljana Srbije, uspjeli su uhapsiti dvojicu.

Oni su od decembra, 2022. godine do marta, 2023. godine ukrali na desetine e-bicikala i e-skutera, uglavnom su djelovali na području Salcburga, te Gornje i Donje Austrije.

Podignuta optužnica protiv troje ljekara zbog smrti djevojčice Džene Gadžun

Podignuta optužnica protiv troje ljekara zbog smrti djevojčice Džene Gadžun

Državna Kancelarija kriminalističke policije Salcburga od januara istražuje osumnjičene. Njihova privremena adresa je bila u Beču, odakle su odlazili u razne dijelove Austrije. 

Ukradene bicikle su čuvali u iznajmljenim skladištima u Beču, a kada bi se ukazala povoljna prilika, robu su prebacivali u Srbiju. U skladištu je pronađen samo dio plijena.

Kako prenose austrijski mediji, ova kriminalna grupa tereti se za nasilne provale, komercijalne krađe i zločinačko udruživanje.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.