Velika Britanija

Bebu od 14 dana bulterijer izujedao 23 puta!

  • Извор: Курир
  • 12.01.2022. 20:15

Iscrpljena 31-godišnja Ejmi Ličfild zaspala je pored svoje bebe u dva ujutru. Ruben, stara samo 14 dana, bila je u kolijevci na sofi pored nje. Otac Dan Meknalt je sišao dole i izašao iz kuće da zapali cigaretu. Ubrzo je čuo plač djeteta i požurio u sobu.

„Krvari, krvari“, rekao je operateru dok se uspaničio i pozvao hitnu pomoć.

"Moguće je da je Doti vidjela Rubena kao mali plijen ili igračku. Moguće je da je plač ili neki pokret bebe pokrenuo njen predatorski instinkt", rekao je Sajmon Njuberi, forenzički stručnjak za veterinarsku forenziku, na saslušanju. prenosi Mirror.

Kobne večeri 18. novembra 2018. brzo je stigla hitna pomoć koja je Rubena prevezla u bolnicu u Kembridž, gdje su mu konstatovane teške povrede kičme, lobanje i mozga. Tri dana nakon što je uklonjen iz aparata, Ruben je preminuo.

Na saslušanju je utvrđeno da je patronažna služba i prije Rubenovog rođenja upozorila roditelje da zadrže Doti, a drugog bulterijera drže pod prismotrom i dalje od bebe. Den i Ejmi su uhapšeni zbog zanemarivanja djeteta, ali je u decembru 2020. tužilac odlučio da ne podnese tužbu.

Na saslušanju, kojem nisu prisustvovali, utvrđeno je i da je Ejmi imala pse od kada su se okotili i da do kobne večeri nisu imale agresivne ispade.

Mrtvozornik je saslušanje zaključio opisom kako je majka uzimala tablete za spavanje i kako je Ejmi rekla da se sjeća da joj je Dan rekao da će upaliti, ali je zaspala.

"Psi su spavali ili mirno ležali u sobi. Kada se ubrzo vratio, vidio je Rubena kako plače, a jedan od pasa je bio sav u krvi", rekao je na saslušanju. u istoj prostoriji i kako tokom posljednje posjete patronažnoj službi, šest dana prije napada, psi su odvojeni.

„Ovo je bio trenutak nepažnje sa tragičnim posljedicama“, zaključio je on.

Тагови: