Bivši Trampov savjetnik

Benon se izjasnio da nije kriv

  • Извор: СРНА
  • 17.11.2021. 20:20

Stiv Benon, bivši savjetnik nekadašnjeg predsjednika SAD Donalda Trampa, izjasnio se danas da nije kriv prema krivičnoj tužbi za neodazivanje na poziv panela Predstavničkog doma koji istražuje nemire na Kapitolu od 6. januara, navodi se u sudskim dokumentima.

Benon se inicijalno pojavio pred federalnim sudom u ponedjeljak, a optužen je prošle sedmice pred federalnom velikom porotom u dvije tačke za nepoštovanje Kongresa SAD.

On je rekao novinarima ispred sudnice prije dva dana da vjeruje da je ovo politički motivisan napad na njega od predsjednika Džozefa Bajdena, državnog tužioca Merika Garlanda i predsjednika Predstavničkog doma Nensi Pelosi.

Benon je trebao juče da se izjasni o optužnici, ali je iskoristio svoje pravo da mu ona formalno bude pročitana, navodi se u danas podnesenim sudskim dokumentima.

Predstavnički dom, u kojem većinu imaju demokrate, odlučio je glasanjem 21. oktobra da Benon može biti pozvan na odgovornost, a na Ministarstvu pravde je da odluči o krivičnoj tužbi.

Tramp, koji je republikanac, pokušao je da blokira rad panela Predstvaničkog doma i zatražio od svojih pomoćnika da ne sarađuju. On tvrdi da bivši predsjendik ima pravo da zadrži traženi materijal kao povjerljiv prema doktrini privilegije izvršnih zvaničnika.

Benon, istaknuta figura u desno orijentisanim medijskim krugovima, bio je arhitekta Trampove predsjedničke pobjede 2016. godine i služio je kao glavni strateg u Bijeloj kući 2017. godine. 


Тагови:
  • 20:40 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 21:10 Филм: Екипа (12+)

    '"Екипа" је прича са сјајним хумором која говори о љубави, крими-комедија за све генерације, али је уједно и први филм који приказује српски фудбал и ривалитет између два највећа клуба – Партизана и Црвене звезде.

  • 22:40 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:40 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)

  • 00:40 Ноћни програм

    Ноћни програм