Hapšenja u Italiji

Beskućnicima lomili kosti i naplaćivali osiguranje

  • 08.08.2018. 17:08

U Italiji su uhapšene dvije bande koje su ljudima, po dogovoru, lomile kosti radi prevare osiguranja.

Italijanska policija objavila je u srijedu da je razbila dvije bande koje su pronalazile dobrovoljce i lomile im kosti, kako bi kasnije naplatili štetu od osiguranja. Kriminalci su pronalazili narkomane, alkoholičare ili ljude u novčanim problemima koji su učestvovali u navodnim saobraćajnim nesrećama i dobivali odštetu od osiguravajućih kuća.

Policija je uhapsila 11 osoba, uključujući i medicinsku sestru koja je povrjeđenima davala analgetike kada bi im članovi bande lomili kosti tegovima za vježbanje. Zatim bi ih izbacivali pored puta kod Palerma, gdje su navodne žrtve zvale hitnu pomoć i lagale da su doživjele nesreću.

Prevaranti su im obećavali 30 odsto odštete, koja je nekada iznosila i 150.000 evra i prepuštali im da sami izaberu koju će im kost slomiti.

Ali, u policiji kažu da su žrtve dobijale samo 50 do 100 evra, čak i u slučajevima kada su zbog povreda završavali u invalidskim kolicima. Najgori slučaj dogodio se u januaru 2017. kada je član bande nenamjerno ubio jednog Tunižanina kada mu je lomio kosti. Ali, ni to nije sprečilo prevarante da njegovo tijelo ostave uz put i zatraže novac od osiguranja.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

    'Емисија: Бизнис клуб

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.