Sirija

Bez krvoprolića: Moskva se nada dobrovoljnom povlačenju Kurda

  • 23.10.2019. 18:09

Moskva se nada da će se Kurdi dobrovoljno i bez krvoprolića povući iz područja blizu granice Sirije i Turske, izjavio je zamjenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Veršinin.

On je rekao da bi sudbina kurdskog naroda trebala biti određena tokom razgovora Kurda sa Damaskom i da njihovi sporazumi treba detaljno da se razrade u novom sirijskom ustavu.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov ranije je saopštio da će sirijski graničari i pripadnici ruske vojne policije morati da napuste pogranično područje ukoliko to ne učine kurdske snage.

"Zapravo će preostale kurdske jedinice uništiti turska vojna mašinerija", upozorio je Peskov.

"Raša tudej" piše da Moskva održava kontakt sa SAD u vezi sa dogovorom Vašingtona i Ankare o Siriji.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?