Опасна зимска олуја

Биће потпуно завејани: Најављено три метра снијега у Америци

  • Извор: Б92
  • 01.03.2024. 21:25

Опасна зимска олуја погодила је велике дијелове западне САД.

Становници Калифорније позвани су да се склоне и припреме за нестанак струје, олујни вјетар и рекордне количине снијега овог викенда, а најављују се чак падавине до три метра.

Очекује се да ће се опасни услови у региону Сијера Неваде значајно погоршати током викенда, са високим ризиком од снега, слабом видљивошћу и лавинама широм планинског ланца, што онемогућава путовање.

Могући су удари ветра до 160 километара на час, наводи метеоролошка служба.

Национални парк Јосемити и скијалишта су затворени, а од данас се више не може путовати оближњим путевима.

Овакве екстремне количине снежних падавина су међу највећим забиљеженим у оним регионима који нису навикли на овакве временске услове.

Комбинација феномена Ел Нињо и посљедица глобалног загријавања водећи су узрок оваквих олуја које су ове зиме похарале Калифорнију, сматрају климатолози.


(б92)

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм