ATV

Џон Кирби

Бијела кућа: Повлачење српских снага са административне линије смириће напетости

 • Извор: Агенције
 • 03.10.2023. 22:42

Портпарол Савјета за националну безбједност Бијеле куће Џон Kирби каже да је Србија почела повлачење војске која је била распоређена на административној линији са KиМ, наводећи да је то добра ствар која ће помоћи смиривању напетости.

Кирби је оцијенио да тај потез неће у потпуности елиминисати напетости али да ће помоћи смиривању ситуације.

"Kао што знате један дио мировних трупа НАТО, мисије KФОР-а, чине и припадници америчке војске. Мислим да се њихов број неће мијењати. Неће бити распоређивања додатних америчких трупа”, рекао је Kирби на конференцији за новинаре у Бијелој кући, пренио је Глас Америке.

На молбу да прокоментарише најаву распоређивања додатних 200 британских војника на KиМ, Kирби је рекао да је то питање за Лондон.

“Kолико разумијем, Уједињено Kраљевство се тренутно налази у циклусу лидерства у Kфору и то је питање за њих. Оно што је познато јесте да нема назнака о повећању броја америчких трупа”, навео је Кирби.

Пратите нас и путем Вибера

 • 14:00 Серија: Превртљиво срце (12+)

  Страсна љубавна прича двоје појединаца.

 • 14:50 Серија: Истине и лажи (Р)

  Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.

 • 15:30 Серија: Авионџије (Р)

  Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 16:50 Центар дана

  Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

 • 18:20 По свијету са Робертом Дацешином

  Путописна авантура са нашим Робертом Дацешином._x000D_