Bivši američki predsjednik

Bil Klinton u bolnici

  • Извор: Агенције
  • 15.10.2021. 07:47

Bivši američki predsjednik Bil Klinton primljen je u bolnicu u Kaliforniji zbog infekcije i dobro je reagovao na dvodnevnu terapiju, saopštili su njegovi ljekari.

Klinton (75) je hospitalizovan u utorak uveče u Medicinskom centru UCIM u kalifornijskom gradu Ervajnu, zbog sumnje na infekciju krvi, za koju ljekari vjeruju da je započela kao urinarna infekcija, prenosi Rojters pozivajući se na izvještaj CNN.

"On se oporavlja i dobre je volje, a zahvalan je ljekarima, medicinskim sestrama i osoblju koji mu pružaju odličnu njegu", saopštio je Angel Urenja, portparol bivšeg predsjednika SAD.

U saopštenju se navodi da Klinton ostaje u bolnici radi stalnog praćenja.

Njegov portparol je objasnio da nakon dva dana liječenja, broj bijelih krvnih zrnaca kod Klintona opada i da dobro reaguje na antibiotike.

"Medicinski tim iz Kalifornije bio je u stalnoj komunikaciji sa predsjedničkim medicinskim timom iz Njujorka, uključujući i njegovog kardiologa. Nadamo se da će uskoro otići kući", naveo je u saopštenju Urenja.

CNN prenosi i da zdravstveno stanje Klintona nije povezano s prethodnim srčanim problemima ili kovid 19 infekcijom.

Klinton je bio predsjednik SAD u dva mandata, između 1993. i 2000. godine.

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.